Bloggnorge.com // Min Hverdag med ADHD
Start blogg

Min Hverdag med ADHD

ADHD er så mye mer enn 4 Bokstaver

Når tanker og følelser tar overhånd

Kategori: Uncategorized | 3 kommentarer » - Skrevet mandag 11. mars , 2019 kl. 18:34

Tanker kan være en viktig del for oss med ADHD.
Vi har ett følelsesregister som er så ekstrem  at ting kan komme feil ut i ord, men som oftest er det mye positivt som gjenspeiler.

Dessverre er det blitt sånn at mange mennesker der ute som hører diagnosen ADHD tenker : Hyperaktiv,Lett utagerende oppførsel og oppmerksomhet syk.
Ofte kan det virke slikt av man er en pest og en plage som bare tar stor plass og at det er så mye av være person som har ADHD. Men som oftest kan man igjen se positive ting i de negative sidene menneskene der ute tenker.
Folk er flink og dømme før man egentlig gir en sjanse til oss med vanskelige diagnoser eller lidelser.
Det som faktisk er fakta her er at en person med ADHD føler 10000 gang mer enn en vanlig person uten diagnosen. vi har en tendens til både overanalysere å overtenke alle situasjoner i hverdagen.
For min egen del var jeg ett ekstremt sjenert barn når jeg var liten, pga det sosiale kan være en utfordring som går ut på kommunikasjon eller valg av ord.
Jeg er oftest flinkere til og skrive det jeg tenker enn jeg kan få ut med ord igjennom en samtale, fordi man overtenker og da kan ting komme feil ut,man er i ett følelsesregister hele tiden.

ADHD er kanskje din beste venn, men også din verste fiende. Følelsene går ikke og kontrollere, man kan si og gjøre ting uten og tenker over det først.
Min barndom var ikke alltids så enkel, mye fordi jeg var sjenert som sagt, men også fordi ADHD var så nytt og veldig få visste eller kunne mye om diagnosen jeg fikk som 6 åring.
Utfordringene kunne stå på rullebånd da jeg egentlig innså at jeg ikke er som alle andre, jeg var heldig som traff de personene der ute som hjalp meg.

Jeg kan dessverre ikke skru av følelsene mine, og fordi det bobler til tider inni hodet selv om dem rundt meg ikke ser eller merker det.
Mange av oss med ADHD blir ofte urolige og sinte i ubehagelige sosiale situasjoner. Da kan vi bryte ut i latter eller sinne, helt rart men det er dessverre bare sånn vi er.
Ofte kan jeg bare ikke kontrollere noen følelser. Jeg kan har dager der følelser er som en  busstur som aldri blir slutt. Jeg er sint, blid,sint blind, ,forelska, blid, sint og trøtt, og gjerne alt på samme tid.

Det som ofte går igjen er at jeg er ofte følsom,mange sier at gutter ikke viser følelser eller gråter. Men jeg kan si med hånda på hjerte si at jeg viser min frustrasjon eller sinne med noen tårer,og man kjenner bare at
hele kroppen roer ned 15 hakk til tross for hvor sint jeg kan være. Det samme kan komme frem ved problemstillinger der jeg som oftest bare er negativ eller ser problemer,men som oftest kan være enklere enn man tenker
i første omgang. Det vil jeg skrive om ved en senere anledning, fordi det handler jo om at følelser og tanker styrer mennesker på en måte som ikke kan forklares, men jeg er stolt av min diagnose og ville ikke vært foruten den, for den gjør meg spesiell på en veldig positiv måte. Så dere der ute som dømmer andre som sliter med sosial angst eller diagnosen ADHD,vær så snill gi personen en sjanse, det kan faktisk være en venn for livet du får.

 

«Når jeg blir glad ser jeg tusen stjerner, men når jeg blir trist knuser hjertet mitt i tusen biter. Når jeg blir sint, blir jeg så sint at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, men når jeg elsker så elsker jeg av hele mitt hjerte»

   Når venner akseptere deg som den du er, da har du venner for livet:                                                                                                                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Setter pris på tilbakemeldinger, Legg igjen en kommentar eller lik innlegget :)

Ha en fin kveld folkens

Annonser

Kommentarer

 1. Trond sier:

  Takk, dette visste jeg ikke. Vi som ikke har peiling på ADHD vet ikke slikt før noen sier det.

 2. perkristianminadhdverden sier:

  Setter pris på tilbakemeldingen. VI med ADHD blir ofte misforstått, men vi kan være noen av de mest fascinerende personene man har møtt bare man tar tid til å bli kjent med oss :)

  Per Kristian

 3. Hans sier:

  Takk. Reddet dagen min, var på vei inn i en helt sinnssyk overtenkningsrinde

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.