Bloggnorge.com // Min Hverdag med ADHD
Start blogg

Min Hverdag med ADHD

ADHD er så mye mer enn 4 Bokstaver

Følelsen av mestring er en egen fantastisk verden

Kategori: Uncategorized | 1 kommentar » - Skrevet tirsdag 2. mars , 2021 kl. 00:25

Følelsen av mestring er kanskje nå av det vakreste som finnes

 

Denne gangen vil jeg ta opp temaet mestring, en ting vi med ADHD sjelden kjenner på. Men når man først får smaken på den herlige og gode følelsen som kiler i magen. Enten det er kjærlighet, følelsen av å gjøre noe rett eller rett å slett bare følelsen av å hjelpe andre mennesker. 

Jeg ønsker å fortelle hvordan mestring påvirker min hverdag, å hva jeg må gjøre for å føle på det. Nå er det snart 1 år siden Norge stengte ned på grunn av Covid-19, å det kan man trygt si har vært en berg og dalbane fra ville helvette for min del. Jeg har gått på mange smeller, men allikevel klart å komme med opp på den høye hesten igjen, å endelig venter jeg på ny utredning for min del. Dette føles ut som en stor mestring, å endelig kunne be om hjelp, for dette har vært en tanke jeg har hatt i alt for mange år, å jeg har fått tilbakemeldinger fra andre over lengre tid at dette er noe jeg burde gjøre. Lenge har jeg slitt med ukontrollerbar reaksjonsmønster, det at jeg sier ting jeg ikke mener og ting blir bare et eneste stort kaos. Så er det en ting jeg virkelig ser frem til, så er det å se frem til en ny hverdag, og kanskje mestringsfølelse på at jeg kan klare meg selv. Akkurat nå er det ganske tøft økonomisk PGA diverse årsaker, men Covid-19 har ikke akkurat vært en drømmesituasjon for min del, noe det mest sannsynlig ikke har vært for andre mennesker heller. Men jeg har hatt en periode hjemme i Narvik i mange måneder, men ferden gikk ned til Oslo igjen og det har vært en prosess med å starte å søke jobber for å komme seg ut i arbeidslivet igjen. For det er ingen hemmelighet at min jobb som ordensvakt har det ikke vært mye å gjøre på det siste året, å man har for det meste vært på dagpenger fra NAV. Jeg skal innrømme at jeg har fått hjelp til søknads skriving av en person som betyr utrolig mye for meg, å det har vært vanskelig å komme seg i gang, men at enkelte mennesker bare får deg i gang selv om det er vanskelig. 

 

Veien videre nå er at jeg skal på jobbintervju neste mandag, å da fikk jeg en følelse av mestring, en følelse av stolthet og takknemlighet og ikke minst en sjanse for å komme seg videre. Akkurat nå ligger jeg litt med brukket rygg, men som ordtaket sier: «Rome var ikke bygd på en dag», jeg vet at dette vil ta tid, det følelsen av å få en trygg hverdag å få en god økonomi samt få leie seg en egen leilighet der man kan trekke seg tilbake. Jeg har mange drømmer og jeg har mange ting som må fikses opp i, for er dessverre bare et menneske som har gjort sine feil, et menneske som har tatt ting for gitt og miste seg selv litt. Da er det viktig å finne frem hva som gir meg mestring her i hverdagen, å nå har jeg begynt å trene meg opp til ny dommersesong. En plass der jeg får masse mestring, det å kunne holde styr på 22 spillere som prøver å gjøre det dem kan for å sette deg ut som dommer, men allikevel er dette også en plass som Covid-19 har tatt sin del, å det gikk nesten ikke kamper i fjorårets sesong, så den mestringsfølelsen jeg kunne få der ble plutselig også borte. Usikkerheten har fått meg til å bli en person man ikke ønsker å være, jeg går rundt og føler meg sint og ubrukelig. 

 

Spørsmålet her blir jo om jeg kan få frem mestringsfølelsen igjen? Eller om jeg har havnet nede i en depresjon som aldri tar slutt?
Jeg ønsker å oppnå en sikker hverdag, og følelsen av å dra på jobb kommer til å bli en mestring når jeg har klart å fått meg en jobb, tjene penger, få betalt regninger og ikke minst få tilbake selvtillita som ligger knekt totalt. Alt føles bekmørkt akkurat nå, men jeg er sikker på at ting vil ordne seg etter hvert, selv om det ikke er lys i den berømte tunnelen enda. Følelsen av mestring er noe av det vakreste og deiligste som finnes, bare så synd at man sjelden føler på en sånn følelse nå til dags, da alt bare er nedturer. 

 

I mitt neste innlegg ønsker jeg å snakke litt mer om psykisk helse, for det snakkes kanskje altfor lite om det. Men vi kjenner alle som har problemer med psyken på en eller annen måte. Jeg gjør også det, jeg har kanskje bare ikke vært så åpen og ærlig om det. 

 

Det var alt for denne gang. Følg med gjerne på snapchat: Minhverdagadhd
Legg gjerne igjen en kommentar.
Ha en fin uke

 

Annonser

Kommentarer

  1. Tor sier:

    Du mestres i alle fall bloggskrivingen :-) Vi heier på deg! Klem Tor

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.