Bloggnorge.com // Min Hverdag med ADHD
Start blogg

Min Hverdag med ADHD

ADHD er så mye mer enn 4 Bokstaver

Hvorfor har jeg alltid blitt sett på som en svimmel og rotete person?

Kategori: Uncategorized | 2 kommentarer » - Skrevet mandag 22. april , 2019 kl. 10:56

Ofte er det forklaring på hvorfor man er som man er:

 

Jeg har alltid vært en person som alltid har likt å gjøre ting på min måte,det kan til stor frustrasjon for de nærmeste være vanskelig å forstå. Jeg skal nå skrive om hvordan det er for meg å ta imot 9000 beskjeder på en gang, dette ligger i hodet mitt som ett stort vakuum. Hvorfor har jeg mellomstasjoner? Hvorfor klare jeg ikke å ta imot masse beskjeder på en gang? 

Av å til kan jeg misforstå beskjeder som skal gjøres,dette er kan virke rart for dem som man enten jobber med  eller familie og nære relasjoner. Dette er vanskelig å forstå for andre mennesker som ikke lever med noen eller som har diagnosen ADHD. Korttidsminnet er en helt vanlig ting som kommer med ADHD tilværelsen, dette er ofte ikke lett å fortelle andre om. Fordi det er dessverre sånn at jeg glemmer viktige detaljer i gjøremål som hverdagen har å by på,å det er ikke lett for meg å samle opp alle beskjeder når man har 10000 tusen tanker på engang, det er som en stor tankefest med både gode/dårlige/random tanker. Hvordan det egentlig fungere oppe i hodet har jeg lurt på alle disse årene, men det har liksom alltid ordnet seg, fordi man kan ikke plassere de forskjellige tankene i kategorier som kan få sluset ut tankene fra hodet mitt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er noen punkter om mine utfordringer i hverdagen:

 

 1. Mange tanker på engang
 2. Har små rot overalt, legger ting på flere plasser (såkalte mellomstasjoner)
 3. Vis meg heller isteden for å forklare hva jeg skal gjøre (Det kan hende jeg glemme viktige detaljer)
 4. Blir sett på som lat/svimmel (Flere gang hørt at jeg sniker meg unna)
 5. Når jeg først starter, så skjønn nå at jeg vil gjøre det 200% isteden for 100%.
 6. Utsetter oppvask, klesvask og viktige gjøremål hjemme til siste liten.
 7. Nervøs for å komme for seint til arbeid/hobbyer eller avtaler (kommer gjerne i god tid)
 8. Aldri få meg til å gjøre noe faglig når jeg kan gjøre det praktisk.
 9. Er alltid negativ før jeg får se at det går å gjøre ting slik.
 10. Jeg er ett menneske, så jeg har også lovt å være sliten.

 

 

 

 

Jeg er spesialist til å være veldig flink når jeg er på besøk hos andre eller er på jobb for da kan jeg vaske,rydde eller gjøre kjedelige ting som man ikke er så flink til å gjøre hjemme. Noe av det jeg hater mest er nok å vaske klær fordi jeg kan samle skittenklær til jeg nesten ikke har plagg igjen før jeg vasker. Eller det vil si at slik var jeg før jeg møtte min kjære samboer Marion,hun tok seg tid til å forstå hvorfor jeg var en slik rotekopp, jeg sa til henne at dette var diagnosen min sin feil,men samtidig har vi satt strenge krav til oss selv at vi skal ha det koselig rundt oss hjemme i leiligheten på Lambertseter i Oslo. Vi startet å sortere de forskjellige type klærne i forskjellige skittentøyskurver for å få enda mer kontroll på at alle klærne ble vasket på riktig måte,noe som virket umulig for min del for en del år siden. Har alltid tenkt at jeg bestandig har hatt system i rotet mitt, selv om det kunne ligge 100 klesplagg på gulvet å oppvasken står på kjøkkenet i hundretalls, det har aldri vært så nøye å ha det ryddig når jeg har vært alene men med engang jeg skulle ha besøk eller folk hjemme i min tidligere leilighet, så kunne jeg rydde hele leiligheten min ved at jeg bare hev alt i skap å skuffer. Når jeg skal gjøre store prosjekter som ommøblering eller lignende så har jeg ihvertfall ingen kontroll på hvordan ting er, det viser bildet nedenfor her:

 

ROTROTROOOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når jeg har fått kontroll på rotet ser det gjerne slik ut:

 

Flatene kommer til syne igjen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det vil alltid være utfordringer for meg, men så klart handler det bare om å få inn rutinene på rett plass å ikke minst rette prioriteringer i på fritiden min. Kanskje noen kjenner seg igjen? Legg gjerne igjen en kommentar nede i kommentarfeltet, lik å gjerne del innlegget så man får spredt budskapet videre til flere mennesker der ute :)

 

Snapchat: Minhverdagadhd

Facebookgruppe: 

https://www.facebook.com/groups/401914157260083/?epa=SEARCH_BOX

Ha en fin 2. påskedag videre :)

Annonser

Kommentarer

 1. Kirsten sier:

  Du er den du er for meg uansett rot eller ikke . Og du vet jo at det er mange som deg . Første gang jeg traff deg bodde du i senga ved siden av meg på Norway cup og det var en med samme problemetmef klærne som deg som bodde i senga ved siden av deg . Det viktigste den uka var at dere ikke skulle rote med deres klær . Det gikk helt fint tror jeg . Ingen sa noe og jeg hadde klærne mine i bilen . Det gikk fint vi hadde en fin uke og den kommer igjen år etter år .

  • Per Kristianminadhdverden sier:

   Så absolutt :) du lærte meg å ha det ryddig rundt meg. Men husker den tiden dær, det var ikke lett å skille de forskjellige klærne

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.