Bloggnorge.com // Min Hverdag med ADHD
Start blogg

Min Hverdag med ADHD

ADHD er så mye mer enn 4 Bokstaver

Hvordan kontrollere impulshandlinger i hverdagen?

Kategori: Uncategorized | 1 kommentar » - Skrevet mandag 18. mars , 2019 kl. 15:31

Hvordan fungerer impulshandlinger for meg?

Vær eneste dag blir jeg satt på prøve av enten fristelser eller  impulser som ofte kan være veldig sterke.
Det kan være så enkelt som ett dyrt kjøp på en butikk eller nettside, eller bestille seg en reise uten nå fast mål.
Impulser kan også være noe man sier eller gjør uten at jeg tenker noe spesielt over det.

Jeg er flink å legge planer, men det blir aldri som jeg selv ønsker! For det er nemlig slik at man lever som ofte HER OG NÅ
å ikke tenker hva som kan skje om en uke f.eks. Jeg prøver og planlegge avtaler, jobb, fritidsinteresser, venner eller rett å slett noe med samboeren min.

Jeg var 6 år gammel da jeg ble utredet for første gang ved Bodø Sykehus. Å da fikk jeg beskjed om at jeg skulle  være der en hel uke for utredning, det var forsåvidt greit.
Lille Per Kristian på 6 år  ble da utredet på masse forskjellige ting, f.eks EEG ( masse elektroder oppe i hodebunnen) og diverse andre prøver.
Barnelegen, min kjære mamma og jeg satt da på kontoret til legen, der hun sa at kalender er veldig fint å bruke, det var sånn hun viste meg alle dagene jeg skulle være på sykehuset.
Etter 3-4 dager kommer da legen og sier: Nå Per Kristian skal du få reise hjem, fordi vi har funnet ut hva som er problemet, men da fikk jo selvfølgelig jeg 6 år gammel fullstendig krise
fordi legen hadde jo sagt  og ikke nok med det vist meg at jeg skulle være der 7 dager på kalenderen. Så det hele endte jo med at 6 år gamle Per Kristian rev og endevendte kontoret til den stakkar legen fordi hun ikke holdt avtalen.

Flere impulser strekker seg i negativ forstand, dette har merkes spesielt i voksen alder, der det kommer til økonomi. Jeg er helt åpen og ærlig om at jeg har vært i kredittkortfella.
Men tro det eller ei, jeg fikk nedbetalt alt etter knallhard fokus på at regningene ble lagt inn til rett frist. Det ble en fast rutine der vær måned  der jeg fikk lønn satt meg ned å betalte unna for unna.
Da fikk jeg plutselig kjenne på mestring i hverdagen noe som er viktig for meg personlig. Jeg har ett personlig mål hele tiden, uansett om det er på jobb eller på fritiden.
Som oftest kan det vært tankene som slår overhånd når impulsene kommer sterkere enn noen ting. Jeg har i voksen alder kanskje blitt flinkere til å kontrollere mine impulshandlinger.

En liten historie som er helt sann fra min barndom: Min kjære mamma ba meg om å måke vekk litt snø så hun kunne komme opp på plenen.
Jeg måket jo selvfølgelig det hun ønsket, problemet var bare at jeg klarte selvfølgelig ikke å stoppe å måke. Fordi impulsene mine ble så sterke at jeg måket hele plenen på 20 meter.
Så gikk jeg inn så stolt og fornøyd inn til min mamma å sa: Nå har jeg måket vekk snøen på plenen, hun svarer: har du måket HELE plenen? 
Jeg fikk beskjed å måke 1 meter av de 20 meterne jeg hadde blitt fortalt om.

 

Sleng gjerne igjen en kommentar eller forslag til hva dere ønsker jeg skal skrive om :)
og gjerne del innlegget videre.  

 

Ha en fin dag folkens

Kommentarer

  1. Tove Velvin sier:

    Fantastisk flott skrevet 👍
    Klæm tell dæ 😊

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.